student
vděk
děkuji tomu, kdo vkládá na net tyto cvičení. Moc děkuji. Pomohlo mi to
velice.
![]()
španělština zdarma
Komentáře k článku: Číslovky #2
student
vděk
děkuji tomu, kdo vkládá na net tyto cvičení. Moc děkuji. Pomohlo mi to
velice.
![]()
Honza
ahoj, podle mě se sto pět má napsat ciento cinco a ne cien cinco, jak je v testu uvedeno. tvar cien se používá, když je po stovce větší číslovka a nebo rovnou podstatné jméno, jinak nastupuje ciento. Díval jsem se do obou knížek s gramatikou, které mám k dispozici (česko-španělský mluvník a jedna starší učebnice španělštiny z 90. let, obě se v číslovkách shodují a uvádějí např. č. 101 jako ciento uno. Jak to tedy je?
ahoj, podle mě se sto pět má napsat ciento cinco a ne cien cinco, jak je v testu uvedeno. tvar cien se používá, když je po stovce větší číslovka a nebo rovnou podstatné jméno, jinak nastupuje ciento. Díval jsem se do obou knížek s gramatikou, které mám k dispozici (česko-španělský mluvník a jedna starší učebnice španělštiny z 90. let, obě se v číslovkách shodují a uvádějí např. č. 101 jako ciento uno. Jak to tedy je?
Re:
Ano. Moje chyba. Ve výkladu gramatiky mám v článku napsané, že to takhle je, v testu jsem to otočil. Díky.
fanny
Jeeej 100% tak potesi, hned je den krajsi ![]()
terule
Díky moc za celý tyhle stránky! zítra píšeme test a já jsem propadala
zoufalství, pač jsem si vtipně nechala veškerý materiály ve škole…
Překvapilo mě, jak je těžký najít na netu španělskou gramatiku, takže
děkuju! ![]()
Nikola
Taky moc děkuju za povedené testy, rozhodně mi k procvičení pomohly a
výsledky jsou i s vysvětlením pěkně vyřešené. Díky! ![]()
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.